Tijdens deze leersessie hebben we weer een casus geëvalueerd. Een interessante casus waarin we veel van elkaar hebben kunnen leren. Een paar algemene belangrijke punten die we besproken hebben:
- Het elkaar kennen is belangrijk om snel de juiste expertises aan tafel te kunnen krijgen.
- Voor vragen rondom huisvesting is het heel belangrijk dat bij aanvang van het MDO al duidelijk is waarom een woning van belang is (dit moet naar boven komen in de vraagverheldering), zodat er een goed afgewogen keuze kan worden gemaakt. Brabant Wonen wordt graag vroeg in het proces betrokken, zodat ook zij hun adviezen met zoveel mogelijk informatie kunnen onderbouwen.
- Verwachtingen afstemmen is 'key' om duidelijke afspraken met elkaar te kunnen maken, maar ook om een goede vertrouwensband met de inwoner te behouden.
- We merken een onderscheid op tussen facilitator en casusregisseur; de facilitator organiseert het MDO, de casusregisseur houdt de ontwikkelingen in de casus bij (vaak een ambulant begeleider). Het komt soms voor dat de casusregisseur niet de Samenwerkwijze nog minder goed kent. We hebben daarin allemaal de taak om elkaar te helpen de Samenwerkwijze beter te leren kennen en elkaar te wijzen op de verantwoordelijkheden die we daarin hebben.
Aan de evaluatietafel bespreken we casuïstiek die al langer loopt, we evalueren dan op het proces. Dat doen we aan de hand van een format. Een lege versie van dit format vind je in de bijlage.