Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

26 januari 2021
Profielfoto van Dirk Duis
Wijkaanjager/kwartiermaker Proeftuin Ruwaard

“Terugkoppeling Actieleren tafel 1”

Profielfoto van Lynn van Hooff
Jeugdprofessional

Bij deze tafel hebben we een vraagverheldering via actieleren gedaan. De vraag was: Hoe gaan we binnen de samenwerkwijze om met burgers die de oplossing al hebben en daar niet meer vanaf wijken / niet meer open staan voor voorliggende voorzieningen? In dit geval ging het over een dagbestedingsvraag waarbij de burgers specifiek 1 plek in gedachten hadden.
De adviezen vanuit de vraagverheldering waren als volgt:
- Toch altijd het voorliggend veld bespreken
- Helder krijgen waarom ze naar deze specifieke plek willen
- Contact leggen met medewerkers Ons Welzijn die wat meer kunnen vertellen over dagbesteding 2.0
- WMO contacten m.b.t. aanmeld criteria voor een dagbestedingsplek
- Een MDO organiseren om te overleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn

Uiteindelijk is ook het idee ontstaan om een thema tafel op te tuigen rondom het thema: "Jij bent toch van de Proeftuin, dus jij regelt dat wel even."
Dit omdat tijdens het actieleren bij meerdere personen naar voren kwam dat dit vaak een verwachting is die geschept wordt wanneer een vraag bij de samenwerkwijze/Proeftuin terecht komt. Aan deze thema tafel willen we ervaringen uitwisselen, maar ook kijken hoe we hier vanuit de samenwerkwijze iets op kunnen bedenken hoe we hier mee om kunnen gaan. Wellicht zijn er mensen die hier al ervaring mee hebben en ook een oplossing/advies hebben wanneer zoiets voorkomt. Dit zou dan bij deze tafel ook gedeeld kunnen worden.