Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

9 februari 2021
Profielfoto van Dirk Duis
Wijkaanjager/kwartiermaker Proeftuin Ruwaard

“Terugkoppeling tafel 2: Jij bent toch van de Proeftuin? Regel het maar.”

Profielfoto van Bart Hoes
Sociaal Werker

Tafel: Jij bent toch van de proeftuin, regel jij het maar even!

Wat heeft jullie aangezet om mee te doen aan deze tafel?
• Ik herken het en ben daardoor ook duidelijker geworden. Dus de 3 vragen duidelijk stellen en ook eerst te kijken wat er voorliggend mogelijk is.
• Ik heb nog nooit een MDO georganiseerd en wil weten waar jullie tegen aan zijn gelopen. Ik ben er met mijn expertise en rol aan gewend om ook vooral te kijken naar oorzaken en niet alleen naar oplossingen. Mensen hebben vaak ook het idee dat we de financiën over gaan nemen van de persoon. Vragen aan klant zijn dan: waar komt dat vandaan? Nieuwsgierig opstellen waarom iemand die verwachting heeft. Op die manier kom je ook bij oorzaken en reden waarom iemand in een bepaalde positie/situatie is gekomen.
• Ik maak ook wel eens mee dat een klant een specifieke organisatie en/of persoon vraagt. Soms kan ik daarin meegaan omdat dat profiel past bij de vraag van de klant.
• WMO heeft expertise om mee te denken in welk aanbod zou kunnen passen bij de vraag van de bewoner. Zaak is om goed te achterhalen wat er precies gevraagd wordt en wat er als mogelijke oplossing geopperd wordt door de klant. Want misschien past er wel een ander aanbod.
• De uitspraak “ik zit hier om met je mee te denken” helpt.