Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

23 maart 2021
Profielfoto van Dirk Duis
Wijkaanjager/kwartiermaker Proeftuin Ruwaard

“Terugkoppeling tafel Evaluatie”

Profielfoto van Jet van Ballegooij
Algemeen projectmedewerker

We hadden deze keer twee gasten van de RVS (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving), zij waren benieuwd hoe wij te werk gingen en waren erg onder de indruk! Leuk om dat terug te horen.

We hebben een casus besproken die we al eerder besproken hebben aan de evaluatietafel. Het was interessant om te zien hoe er toch weer nieuwe dingen naar boven kwamen.
Belangrijke onderwerpen/lessen:
- De cliënt ervaart het als zeer prettig als beroepskrachten de ruimte hebben om buiten de kaders om mee te denken (bijvoorbeeld: BW niet alleen in de rol van verhuurder, maar ook om open-minded mee te denken).
- In coronatijd een MDO buiten in het park is een leuk alternatief.
- In sommige casussen is het belangrijk om ook buiten kantoortijden te kunnen handelen om escalatie te voorkomen. Vaak maar een kleine aanpassing in het werk, maar een grote meerwaarde voor de cliënt. Het is niet altijd passend om een 9 tot 5 mentaliteit te hanteren. Organisatorisch is hier nog niet voldoende mogelijkheid voor.
- Ook is het voor cliënten prettig als zij het telefoonnummer van de beroepskracht hebben. Het maakt de contacten laagdrempeliger en speelt een belangrijke rol in het voorkomen van escalatie.
- De mogelijkheid voor een waakvlam contact is belangrijk. Vaak ligt de focus vanuit de organisaties op afronden en afsluiten, maar dat kan niet altijd.