Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

24 november 2020
Profielfoto van Thijs Pruis
Interim Adviseur Onderwijsprogramma

“ROC De Leijgraaf in Oss is druk bezig met een alternatief BPV programma op te zetten voor studenten Helpende Zorg & Welzijn en Facilitaire dienstverlening. Wij zoeken hierbij per direct aansluiting in de regio!”

Toelichting

Studenten met als opleiding Helpende Zorg & Welzijn, ICT of Facilitaire dienstverlening willen graag aan de bak en staan klaar om extra handen te bieden. Ben jij diegene die ons kan helpen om studenten op kort termijn wellicht een BPV plek aan te bieden of samen te kijken welke alternatieve mogelijkheden wij zien in de wijk? Dan kom ik graag in contact. 

Onze studenten zijn per direct beschikbaar en we zoeken juist nu de samenwerking met omliggende wijkcentra en organisaties om te denken in mogelijkheden en oplossingen. Denk aan een stukje gebouwbeheer, administratie, uitlenen van goederen, schoonmaakklusjes rondom locaties, lunch bereiden, groenvoorziening of buurtbewoners helpen met die ene kruiswoordpuzzel of een gezellig praatje op afstand. Van Kerstbingo tot extra handen uit de mouwen.. we vertellen het graag in een persoonlijke afspraak of via een online vergadering.

Contact: thijs.pruis@leijgraaf.nl

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

Hoi Thijs,

Ik zag hieronder al een suggestie om contact met mij op te nemen, maar kijk gerust ook eens op de site van www.deelgenotenoss.nl ; daar staat wat meer info, maar ook een aantal klussen.

Profielfoto van Dirk Duis
Wijkaanjager/kwartiermaker Proeftuin Ruwaard

He Thijs, wat is een BPV programma, en hoe oud zijn de studenten?

Profielfoto van Bart Hoes
Sociaal Werker

Dag Thijs,
Wij hebben elkaar al gesproken maar heb hierbij nog wat opties:
- in de wijk Ruwaard zien we steeds vaker vragen die een beroep doen op sjouwers. Een dergelijke (vaste) vrijwilligersgroep is er nog niet. Dus wellicht kunnen de studenten een project opstarten waarbij een dergelijke club geformeerd en gecoördineerd wordt voor mensen in de wijk die een verhuis/sjouwploeg niet kunnen betalen en lichamelijk niet bij machten zijn om zelf lichamelijke inspanning te verrichten.
- Enige tijd geleden zijn we i.s.m. andere studenten een praatplaat begonnen: een A4 met vragen gericht de doelgroep met een andere culturele achtergrond. Met de antwoorden hopen we inzicht te krijgen in wat de bewoners voor wensen hebben als het gaat om o.a. ontmoeting en daginvulling. Dit project is sinds corona wat stil te komen liggen maar inmiddels kunnen we misschien wel na gaan denken hoe we een doorstart kunnen maken.
- Ook in de Ruwaard wordt een nieuw wijkhuis gebouwd op dit moment. Opening zal zijn in April 2021. Wellicht kunnen studenten participeren in de werkgroepen daaromtrent. Contactpersoon is Christel Hoogland (christel.hoogland@kik-start.nl)
- DeelgenotenOss, een nieuw initiatief i.h.k.v. een fijne daginvulling voor bewoners van Oss. Een diverse werkgroep van vrijwilligers organisaties tot bijvoorbeeld IBN die de handen ineen slaan om en brug te bouwen tussen vrijwillige inzet en betaalde krachten, naargelang de behoefte en talenten van inwoners. Contact: Sonja Haven (sonja@deelgenotenoss.nl)

Profielfoto van Tanya Neijts
Aanjager Samenwerkwijze Oss / Intern auditor / Trainer Positieve Gezondheid

Beste Thijs, wellicht kan je een keer contact opnemen met de academie van BrabantZorg, zij verzorgen stageplaatsen in de organisatie. academie@brabantzorg.eu

Wellicht ook met de beheerder van ontmoetingscentrum de Meteoor secretariaat@meteoor.org of met de beheerders van wijkcentrum Schadewijk beheerwijkcentrumschadewijk@gmail.com