Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

8 januari 2021
Profielfoto van Iris Pootjes
Iris Pootjes
Student

“Wie kan ons informatie geven over eenzaamheid in de wijk, wie houdt zich daarmee bezig en wil ons hierbij helpen?”

Toelichting

Wij zijn Guusje, Sanne en Iris. Wij zijn 3 studenten van de Avans in Den Bosch en vanuit onze leergemeenschap zijn wij aangesloten bij de leersessies van Proeftuin de Ruwaard. Wij hebben zelf al wat onderzoek verricht over de wijk en wat er speelt in de wijk. Wij hebben gehoord dat eenzaamheid een groot probleem is in de wijk en dat dat met de coronacrisis alleen maar erger is geworden. Wij zouden graag een project willen starten of aan willen sluiten bij een bestaand project tegen eenzaamheid om dit probleem aan te kunnen pakken. Daarom is onze vraag ook of er mensen zijn die zich hiermee bezighouden die ons informatie kunnen geven of kunnen helpen met het opzetten of verder gaan met een project. Wij willen ons plan nog toelichten in een leersessie en hopen dat jullie hierbij aan willen sluiten en ons hierbij willen helpen.

Profielfoto van Evelien Specken
Gezondheidsbevorderaar

Hoi Guusje, Sanne en Iris, ik had jullie via dit medium al een berichtje gestuurd (mogelijk hebben jullie dit nog niet gezien) maar ik probeerde met jullie in contact te komen over eenzaamheid en jongeren. Samen met het SEC, basisschool de Blinkert, jongerenwerk en stagiaires van ONS welzijn zijn wij bezig met het ontwikkelen van een vragenlijst voor jongeren over eenzaamheid. Het zou heel fijn zijn om hier eens met jullie over te sparren, met name wat betreft het verspreiden van deze vragenlijsten en hoe we jongeren hier het beste mee kunnen bereiken. Zouden jullie hierover contact op kunnen nemen met mij? Mijn e-mail is: e.specken@ggdhvb.nl. Alvast erg bedankt!

Profielfoto van Sacha Bucciarelli
Opbouwwerker Maasdorpen

Guusje, Sanne en Iris, ik probeerde al eerder in contact te komen met jullie - ook via Avans, maar die weg lijkt lastig. Neemt een van jullie svp contact met me op? Ik denk dat we in deze tijd van lockdown / corona op korte termijn iets met elkaar en voor elkaar kunnen betekenen. Wij hebben vanuit de projectgroep Eenzaamheid/Ussen concrete ideeën waarbij we jullie inzichten/aanvullingen/hulp heel goed kunnen gebruiken. En het idee is uitrolbaar in alle wijken / buurten. Het is wel iets wat nu loopt / opgepakt moet worden. Ook wanneer jullie daar nu geen ruimte voor hebben, laat me weten want dan zoek ik verder. Ik ben bereikbaar via mail of whatsapp/telefonisch.

Met vriendelijke groet,

Sacha Bucciarelli
M 06 – 35 111 843
E sacha.bucciarelli@ons-welzijn.nl

Profielfoto van Anton Mulders
Coördinator laagdrempelig ontmoeten

Hallo Iris,
In Ons Huis van de Wijk zijn nu vele groepen die elkaar niet ontmoeten.
Het kernteam van OHvdW maakt zich wel zorgen nu er waarschijnlijk nog eens drie weken bij komen.
We vragen ons af wat we kunnen ondernemen??
uit de flats aan de Anna v Schuurman en v Veldestraat is een vraag gekomen om een koffie uurtje op te zetten, omdat daar ook veel mensen zijn die weinig tot niet de deur uit komen.
We willen dit graag in de leersessie bespreken maar ik zie dat bijna alle sessies vol zitten.

Groeten namens het kernteam
Anton Mulders

Profielfoto van Wendy van den Bosch
Intensief Ambulant gezinsbehandelaar (LVB tot 18 jaar)

Dag samen,
Zie artikel Eindhovensdagblad, twitter en facebook? Eenzame Eindhovenaar Mark Evers komt in beweging. Samen met Jeroen Pijnenburg van Stichting "Eindhoven in contact" wil hij lotgenoten samenbrengen en het taboe m.b.t. eenzaamheid doorbreken. Misschien kunnen jullie eens contact opnemen om ideeën uit te wisselen?
Succes!

Contact gegevens:
info@eindhovenincontact.nl
of Mark Evers bellen (06-81348541)

Profielfoto van Sacha Bucciarelli
Opbouwwerker Maasdorpen

Dag Guusje, Sanne en Iris, vanuit Oss Ussen zijn we onlangs een projectgroep gestart met onderwerp Eenzaamheid. Zou mooi zijn wanneer we onze krachten kunnen bundelen. In ieder geval een keer afstemmen minimaal goed lijkt me. Neemt een van jullie contact met me op via sacha.bucciarelli@ons-welzijn.nl

warme groet
Sacha Bucciarelli

Profielfoto van Lucia van Iersel
Beleidsmedewerker

Hoi Iris, Guusje en Sanne,

Geestelijk verzorgers zijn ook werkzaam in de thuissituatie voor senioren met eenzaamheidsproblematiek en/of levensvragen.
Mochten jullie hierover meer informatie willen, dan hoor ik het graag.

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

Hoi Iris, Guusje & Sanne,

Ik kan jullie best wel het een en ander vertellen over eenzaamheid en dan met name bij ouderen. Probeer je ook eens in te lezen bijv. over het project Sociaal FITaal (voorheen Sociaal Vitaal) wat hier in de Ruwaard heeft gedraaid in 2018.
Daarnaast is het misschien ook fijn om iemand te zoeken van het jongerenwerk van bijv. Ons Welzijn, want ook bij jongeren komt eenzaamheid voor.

Groetjes,
Sonja Haven
Coördinator Deelgenoten Oss

Profielfoto van Anya van Lieverloo
Contactpersoon Vrijwilligers

Hallo Guusje, Sanne en Iris, ik wil graag met jullie kijken naar 'ontmoetingen' en eenzaamheid' in onze wijk. Misschien leuk om eens om digitaal rond de tafel te gaan zitten, of fysiek op 1,5 meter. Kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Ben heel benieuwd naar jullie ideeën.
Ik ben Contactpersoon Vrijwilligers met expertise individuele ontmoetingen. Maar zie ook mogelijkheden in collectieve ontmoetingen. Ik zal collega Nezahat Akbal ook vragen.
jullie mogen me bellen: 06-40878579. Groet Anya van Lieverloo

Profielfoto van Julie Goosen
Sociaal werker

mooi plan wij binnen team ruwaard kennen allemaal mensen die eenzaam zijn
ikzelf start eind januari met een bewoner een groepje van senioren met dit probleem
je mag me altijd bellen 0630388974

of ik zie je in de leersessie