Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

13 april 2021
Bewoner

“Waar kan ik iemand vinden die ouders onafhankelijk van de gemeente kunnen bijpraten over wat voor hen het beste is?”

Dochter heeft sinds kort dwarslesie waardoor zij noodzakelijker wijs van een rolstoel gebruik moet maken misschien wel van een electrische. In het gesprek wat zij hadden voorbereid met hun ergotherapeute en werd gevoerd met WMO medewerkers van de gemeente werd door de gemeente aangegeven binnen een maand krijgt u van ons een brief. Geen brief gemeente gebeld bestaande contactpersoon was verdwenen. Andere medewerker deelde mee woningaanpassing geen optie u moet verhuizen. misschien wel buiten uw woonkern. Ouders zijn zich opnieuw kapot geschrokken. eerst de beperkingen van hun dochter, nu moeten ze verhuizen uit huis waar ze net een paar jaar wonen. woonkern Herpen

Familiecontactpersoon

U kunt een onafhankelijk cliënt ondersteuner aanvragen. Evt. zou u dan eerst contact kunnen opnemen met MEE. Zij kunnen u hiermee verder helpen.

WMO-consulent

De tips die hieronder staan genoemd zijn goede tips om er achter te komen wat nodig is voor uw dochter.
De WMO-consulent onderzoekt wat de goedkoopst adequate oplossing is. Dat is voor de WMO niet altijd een woningaanpassing. Is de woning geschikt voor (elektrische) rolstoelgebruik? Of geschikt te maken? Wat kost dat? Is het niet goedkoper en/of adequater om te verhuizen naar een reeds (elektrische) rolstoelgeschikte woning? De WMO-consulent denkt met u mee maar kan niet altijd alle wensen van de vrager uit (laten) voeren. De WMO-consulent kan eventueel een pakket van eisen opstellen waaraan een woning moet voldoen en waarmee u bij de woningbouwvereniging kunt aankloppen voor een andere woning. Over het algemeen zijn dit soort vragen wel processen die langere tijd duren.

Beleidsmedewerker/kwaliteitscoördinator Ouderenzorg

Dit is een vraag die thuis hoort in de poliklinische revalidatie. Daar kunnen ze de vraag in een multidisciplinair team oppakken. Huisarts om verwijzing naar revalidatie vragen. Revalidatie wordt vergoed uit de basisverzekering.

Sociaal werker

Heeft u al aan een onafhankelijk cliënt ondersteuner gedacht?
of mogelijk een mantelzorg makelaar .

https://www.oss.nl/zorg/clientondersteuning.htm

http://mantelzorgmakelaarriadevent.nl/


met vriendelijke groet Doreth

ONS welzijn, team Ruwaard -Brede jeugdprofessional

Dag Henny,

Ouders kunnen terecht bij MEE voor het inschakelen van een onafhankelijk cliëntondersteuner.
"Onafhankelijke cliëntondersteuning bij uw vraag aan de gemeente
U vraagt hulp aan uw gemeente op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk of inkomen. Dan vindt u het misschien prettig dat er iemand met u meekijkt. Iemand die uitgaat van uw belang en die niet bepaalt welke hulp u krijgt. Dan kunt u bij MEE terecht. Een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE bereidt samen met u gesprekken voor. Hij/zij let erop dat u uw situatie goed en volledig uitlegt. En luistert mee of u antwoord krijgt op al uw vragen. De professionele onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE helpen u gratis en zonder verwijzing. Onafhankelijk van gemeenten en zorgaanbieders."

https://www.meedemeentgroep.nl/clienten/onafhankelijke-clientondersteuning

En kunnen ook meer informatie krijgen door te bellen naar het juiste loket:
"Voor vragen of advies bij het organiseren van zorg kunt u terecht bij het Juiste Loket (cliënten en professionals).
Het Juiste Loket is een informatie- en adviespunt over de Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en Zorgverzekeringswet (Zvw). Het Juiste Loket valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)."

https://www.informatielangdurigezorg.nl/contact

Groet,

Jaël Gunsing
ONS welzijn