Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

25 mei 2021

“Vervoerspobleem, wie heeft de gouden tip?
Moeder zoekt naar mogelijkheden om haar zoon van 7 te brengen en halen bij een gezinshuis in Tiel.
Openbaar vervoer behoort niet tot de mogelijkheden en haar netwerk kan haar hier (te) beperkt in ondersteunen.”

Toelichting

Valyspas is aangevraagd en ontvangen, maar nu stuit moeder op het feit dat ze 5 kwartier moet wachten voordat de taxi hen weer naar huis kan/mag vervoeren. Procedure is dat er volgens Valys minimaal 5 kwartier tussen de heen- en terugreis moet zitten.

Wie weet er een mogelijkheid om dit vervoersprobleem op te lossen, het gaat om het vervoer van en naar Tiel vanuit Oss op momenten dat haar zoon thuis kan zijn (meestal 1x in de twee weken een weekend). 

Hoi Daniëlle,

Zoals je weet, ken ik ook deze moeder. Ik onderschrijf de noodzaak dat er een oplossing komt. Hopelijk komen er goede ideeën uit!

Hartelijke groet,
Annemieke

Profielfoto van Dorrit Verzeijl
Stafverpleegkundige; Verbindingsprofessional JGZ-Ziekenhuis; Ambassadeur jeugdverpleegkundige VenVN. Lid landelijke coalitie Kansrijke Start.

Heb je deze vraag ook al aan de gemeente ambtenaar gesteld? Mogelijk hebben zij een passend antwoord. Dit is toch geen goede dienstverlening om moeder en kind 5 kwartier te laten wachten. Ook al is dit de 'regel'
Of bijvoorbeeld de vraag te stellen bij het sociaal wijkteam/CJG in je woonplaats.
Zij voeren de jeugdwet uit, mogelijk dat zij hierin iets voor je kunnen betekenen. Je kunt iig de vraag daar stellen: https://www.tiel.nl/team-jeugd-en-gezin

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

hoi Danielle,

-Een aparte pas voor moeder en een aparte voor kind (ik weet niet of dit mogelijk is). Dan kan er voor iedere naam een rit aangevraagd worden.
-Kan de rit niet via Internet op verschillende momenten aangevraagd worden, zodat je dit omzeild.
-In gesprek gaan met Valys, na bestudering van de voorwaarden van hen en een maatwerk oplossing proberen te vinden en anders de klachtenprocedure in werking zetten.

Succes!

Profielfoto van Mark Schippers
Wijkbeheerder

Je kunt eens kijken op BlaBlaCar.nl