Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

6 december 2021
Profielfoto van Jaska van Zuijlen
Medewerker gezondheidsbevordering & gezonde school adviseur
OPROEP

“Wie wil er als ambassadeur deelnemen aan de lokale IkPas campagne in gemeente Oss?”

Toelichting

Hallo allemaal,

Komend jaar willen wij, de GGD Hart voor Brabant, in samenwerking met de gemeente Oss, inzetten op de jaarlijks terugkerende landelijke IkPas campagne. Het doel van IkPas is het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, wordt het alcoholgebruik voor 30 of 40 dagen op pauze gezet.

We zouden graag een aantal lokale ambassadeurs voor IkPas inzetten in gemeente Oss om deze campagne lokaal in te vullen. De ambassadeursrol zal van toepassing zijn op de 30 dagen challenge Dry January (van 1 januari t/m 30 januari) OF de 40 dagen challenge tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen (van 2 maart t/m 10 april).

Jouw bijdrage zal bestaan uit het deelnemen aan de IkPas campagne en het beantwoorden van wat korte vragen over waarom je deelneemt en wat je hoopt te bereiken. Dit willen we als filmpje/artikel met alle Osse ambassadeurs verspreiden onder diverse media kanalen zoals lokale krantjes/omroepen en lokale Social Media kanalen. Om zoveel mogelijk deelnemers te bereiken wordt er tevens een gepersonaliseerde IkPas poster verspreid waarop je staat afgebeeld.

Ben jij of ken jij iemand die deze rol zou willen vervullen, dan kun je contact opnemen via: j.zuijlen@ggdhvb.nl

Alvast hartelijk dank!

Motivatie

Om zoveel mogelijk bewoners in gemeente Oss deel te laten nemen aan de IkPas campagne zodat zij kunnen zien wat er gebeurt als zij gewoontegedrag doorbreken. 

Werkgebied

GGDHvB, regio Maasland

Profielfoto van Jan Bannink
Vrijwilliger

Ja, ik wil wel ambassadeur zijn.
Ik ben voorzitter van wijkhuis De Haard.

Idee is om (in januari) een 'alcohol-vrij bierproeverij' te organiseren in de Haard.

Met hartelijk groet,
Jan Bannink
06-46195512