Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

30 maart 2022
Profielfoto van Meike Van der Lee
Wijkverpleegkundige

“Gezocht voor meneer (65 jaar): Initiatieven in Oss (voorkeur wijk Ussen / Krinkelhoek) gericht op welzijn van bewoners met NAH ? (niet aangeboren hersenletsel).”

Toelichting

Meneer (65jr.) met NAH zou graag wat meer onder de mensen komen. Café brein sloot niet aan bij de behoeften van dhr. aangezien zij zaken bespreken waar je tegen aan kunt lopen met NAH. Mogelijk zijn er al bestaande initiatieven zodat mensen met NAH op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen ? initiatieven zoals Koffieclub, sportclubje, in het verleden is het ooit over een biljartclub gegaan. Dhr. vind het lastig om met mensen in contact te komen door zijn afasie.

Motivatie

Dhr. heeft een klein sociaal netwerk, ziet thuiszorg als zijn netwerk. Dhr. is erg zelfstandig, maar loopt vast op het sociale vlak.

Dhr. heeft interesse in initiatieven voor mensen met NAH, maar vindt het lastig om hierin zelf op zoek te gaan. Ook gezien de  beperking die dhr. ervaart met spreken.

Dhr. kan wel zelf met zijn scootmobiel ergens naartoe, maar heeft in het begin een ''zetje'' nodig om ergens naartoe te gaan. Krijgt hier wel ondersteuning in van proffessional in de NAH.

Werkgebied

Thuiszorg Pantein: Wijk Ussen-Krinkelhoek Oss.

Deze vraag is door Meike gesloten.
Profielfoto van Trea van Meel
Kunstzinnige individuele begeleider/coach

Dag Meike,

Ik begeleid mensen met o.a. hersenletsel bij kunstzinnige bezigheden in mijn atelier hier in Oss.
De ontmoeting is wat voor mij als beeldend kunstenaar belangrijk is. Het is de mens dat centraal staat in mijn atelier. Kunstzinnig bezig zijn is activerend voor het brein en in een ontspannen sfeer trainen de mensen ongemerkt hun motoriek.

Kijk eens op www.trearthuis.nl voor de mogelijkheden.

Warme groet, Trea van Meel

Profielfoto van Ilse Garraud
Sociaal werker

Hallo Meike,

Vanaf 4 april is er elke maandag van 14.00-16.00 uur is er een inloopspreekuur in de Hille. Wij kunnen dan o.a. informatie geven over diverse laagdrempelige activiteiten in de wijk Ussen. Op datzelfde tijdstip vindt ook de Inloop ontmoetingsmiddag plaats in de Kersenzaal van de Hille. Wellicht kun je hr. naar ons spreekuur verwijzen zodat wij hem persoonlijk nadere informatie kunnen geven over evt. passende activiteiten. Hij is van harte welkom aanstaande maandag.

Profielfoto van Sandra van der Velden
NAH-consulente

Hallo Meike,

1. https://www.nah4us.nl/contact-us/
NAH4US-café is een leuke avond uit, samen biljarten, een kaartje leggen of een beetje kletsen met een biertje erbij. Er is geen harde muziek, geen drukte, geen rumoer, maar wel gezelligheid. Dé gelegenheid om nieuwe contacten te maken en ook buiten het NAH4US-café om iets af te spreken. NAH4US-café is regelmatig op donderdagavond in Oss. De locatie is rolstoel toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

2. In Berghem in Berchplaets: op iedere eerste maandag van de maand 14.30-16.00 uur
Ook laagdrempelig binnen te lopen (en gratis) om met andere mensen met NAH in contact te komen, af te stemmen aan welke activiteit behoefte is en op eigen gelegenheid evt ook een ander moment samen af te spreken. Hier verwijs ik ook mensen uit Oss naar, dus mogelijk treft dhr hier toevallig ook anderen uit zijn omgeving?

Begrijpelijk zal de afasie een drempel zijn om in contact te komen. Dhr kan altijd iemand meenemen om te gaan kijken/kennismaken.

Gr, Sandra van der Velden
(NAH-consulente)

Profielfoto van Ellen van den Bosch
Consulent inkomen vluchtelingen

Hoi Meike,

Ik weet wel dat er op dinsdagmiddag in de Bonte Hoef wordt gebiljart door een flinke groep mannen. Daar komen veel mensen met een scootmobiel. Wellicht vindt ie daar wat meer aansluiting.

Profielfoto van Doreth van de Riet
Sociaal werker

DAg Meike, is meneer op de hoogte van cafe Brein en ook evt. de bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met NAH? Bij beiden kan men in ontmoeting komen met anderen met mensen die te maken hebben met NAH.
groet Doreth

Profielfoto van Noortje Pieters
Sociaal Werker

Hoi Meike, ik heb de flyer van het cafe Brein toegevoegd. Wellicht is dit iets voor meneer.

Profielfoto van Martijn Smits
Meewerkend teamcoördinator MDT Ussen

Hoi Meike,
Café Brein is wellicht passend: https://www.ons-welzijn.nl/evenementen/actueel/cafe-brein-in-oss-
Succes!
Martijn

Profielfoto van Nezahat Akbal
Opbouwwerker in centrum krinkelhoek mettegeupel

Hoi Meike,
In Krinkelhoek hebben we bij het Ontmoetingscentrum Meteoor ( Oude Litherweg 20 ) diverse activiteiten zoals; wandelgroep, inloop, Broodje Meteoor, creagroep. Zij zijn niet specifiek bedoeld voor mensen met NAH. Het is allemaal laagdrempelig koffie thee wordt aangeboden. Ik voeg het boekje ook toe met info over laagdrempelig ontmoeten in CKM en Oss Zuid. Mocht je een keer met meneer samen langs willen komen bij Meteoor dan hoor ik het graag,