Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

21 april 2022
Profielfoto van Aniek van den Nieuwenhuizen
Ambulant begeleider Fact

“Voor cliënt ben ik zoekende naar laagdrempelige daginvulling op zaterdag & zondagochtend in Oss”

Toelichting

Samen met een cliënt (een jongeman) zijn we bezig om meer (zinvolle) daginvulling te zoeken. Doordeweeks zijn we hier aardig in geslaagd. Dit o.a. met sporten, vrijwilligerswerk/dagbesteding, bezoek familie e.d. Echter in het weekeind komen we met name eenmalige activiteiten tegen. Weten jullie of hier ook meer structurele activiteiten zijn, zodat cliënt niet wekelijks iets nieuws moet ondernemen? Iedere week nieuwe dingen met nieuwe mensen, brengt iedere week weer spanning & weerstand met zich mee.

Cliënt vindt het fijn als er meer vastigheid in weekeind activiteiten zou komen. Uiteraard sport cliënt & bezoekt familie ook in het weekeind, dit vult echter zijn dag niet. De saaie zondag bij De Haard (iedere 3e zondag van de maand) is een optie. Maar wellicht zijn er nog meer initiatieven die in meer structurele vorm voorkomen.

Motivatie

We willen via deze weg graag gebruik maken van de kennis die er rond dit gebied is. 

Werkgebied

Werkgebied is Oss, wegens bepaalde beperkingen zijn dorpen omliggend niet haalbaar. 

Profielfoto van Ellen van den Bosch
Consulent inkomen vluchtelingen

Ik denk dat Sonja Haven van Deelgenoten en Ons Welzijn wel wat vrijwilligerstaken weten. Elke voetbalclub kan volgens mij wel een vrijwilliger extra gebruiken, maar wat is laagdrempelig precies?