Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

10 oktober 2023
Profielfoto van Gerard Dirven
Praktijkhouder, Geriatriefysiotherapeut MSc.

“Een thuiswonende dame van 91 jaar uit Oss is, ondanks beginnende dementie erg geïnteresseerd in actualiteiten (Nieuws/ Buitenhof/ enz.). En heeft behoefte om hier meer over te kunnen praten met leeftijdgenoten. Is hier een groepje voor in de wijk Ruwaard?”

Profielfoto van Gina Bakker
Sociaal Werker

Hoi Gerard, op de dinsdagochtend is er een ontmoeingstafel in wijkhuis de Haard met een hele leuke gastheer. Hij weet veel van actualiteiten/nieuws/kunst & cultuur. Voor meer info: gina.bakker@welzijn.nl

Profielfoto van Annemie Ruijs
Preventie adviseur en trainer

Dag Gerard, wellicht is de KOPgroep dementie passend voor mevrouw. Dit is een ondersteuningsgroep voor mensen met een beginnende dementie. We komen wekelijks samen op de maandagochtend (van 9.30-11.30 uur) bij wijkcentrum Schadewijk in Oss. We starten de ochtend onder het genot van het kop koffie zodat de deelnemers even kunnen bijpraten met elkaar. Daarna gaan we een uur met elkaar bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens het laatste uur van de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over allerlei thema's en we sluiten de ochtend meestal af met een korte ontspanningsoefening of meditatie. In de bijlage heb ik de folder van de KOPgroep toegevoegd waarin je meer informatie vindt en onze contactgegevens staan vermeld voor als mevrouw graag eens kennis wil komen maken. We plannen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we met elkaar kunnen kijken of de groep passend is.

Ik hoop je hiermee wat op weg te hebben geholpen.

Vriendelijke groet,
Annemie Ruijs
(Ypse preventie)

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

Wellicht is de geheugengym ook een beetje passend, want ik weet dat dit soort thema`s daar ook aan bod komen. Deze groep is op de dinsdagmiddagen actief in wijkhuis de Haard. Bij de Haard weten ze wel wie de contactpersoon daarvan is. Mevrouw kan dan altijd een kijkje gaan nemen of het iets voor haar is.

Profielfoto van Dorien Coolen
Welzijnscoach

Hoi Gerard,

even een tip op wijkcentrum de Haard in de ruwaard.
ook wel de mogelijkheid op Ministershof zorgcentrum de ruwaard.

hiervoor kan je contact opnemen met vrijwilliger coördinator van zorglocatie de ruwaard.

harmon.vanderlee@brabantzorg.eu

succes!