Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

11 oktober 2023
Profielfoto van Lizzy Janssen
Gezinsbegeleider

“Een cliënte van mij is op zoek naar tips en adviezen mbt overzicht houden op haar financiën. Ze is op zoek naar bijvoorbeeld een goede workshop, een fijne app of een handige site. Wie heeft hier een goede tip voor?”

Profielfoto van Patrick van Boekel
Patrick van Boekel
Vrijwilliger

gewoon een goed kasboek bijhouden,waarin eerst de maandelijkse vaste lasten in een kolom te komen staam,dan heb je al een heel duidelijk overzicht,in diverse buurthuizen kunnen ze hier goed mee helpen!

Profielfoto van Sylvia Thuis
WMO Consulent

De gemeente biedt budgetcoaching aan als leertraject. Gratis

Profielfoto van Monique Traksel
Monique Traksel
Ervaringsdeskundige

Hallo Lizzy, op de site van de meeste banken staan ook goede tips en overzichten in de app mobiel bankieren. Ook geven zij volgens mij ook advies gesprekken of hulp op afstand hierbij.

Profielfoto van Lieke Peters
Natuur- en Wandelcoach-Curator-Juridisch Mentor-Register Vertrouwenspersoon

En op de site van Steffie staat nog informatie die ik als financieel Zorgcoach c.q. Juridisch Mentor, kan aanbevelen. Voor een grote doelgroep waar wij ik, wij allen mee in aanraking komen heel toegankelijk gemaakt. Een eenvoudige website voor Mentorschap is in de maak, hoorde ik.
https://www.steffie.nl/eenvoudige-websites/#Geld

Profielfoto van Lieke Peters
Natuur- en Wandelcoach-Curator-Juridisch Mentor-Register Vertrouwenspersoon

Ik denk dat ze het beste eens kan kijken op de Website van Nibud: https://www.nibud.nl/onderwerpen/rondkomen/plannen-en-begroten/

Profielfoto van Mirjam Plante
Sociaal werker ONS Welzijn

Misschien is de cursus omgaan met geld die de gemeente Oss geeft een idee. Informatie staat op de website. Er moeten wel voldoende aanmeldingen zijn voordat deze cursus gaat starten.

Profielfoto van Gijs Nielen
Consulent schuldhulpverlening

Nibud heeft volgens mij wel handige tools. Maar zou wellicht een budgetcoach ook kunnen helpen? Of is daar geen vraag naar?