Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

26 oktober 2023
Profielfoto van Mariken Ruiter
Jeugdarts

“Een meisje van 16 kan door een (langdurige maar niet chronische) fysieke beperking niet zelf naar school en 1 dag in de week lukt het ouders niet om haar te brengen en halen. Is er een mogelijkheid met bijvoorbeeld vrijwilligers die hierbij kunnen helpen?”

Toelichting

ze geven aan dat ze niet in aanmerking komen voor leerlingvervoer van de gemeente en dat de gemeente hen niet verder kon helpen.

Werkgebied

GGD HvB jeugdarts

Deze vraag is door Mariken gesloten.
Profielfoto van Daisy van de Weem
Ergotherapeut

Hoi Mariken,

Ik ben wat laat (ik ben nieuw sinds vorige week), maar dit is wat mij betreft een ergotherapeutische hulpvraag. Een ergotherapeut kan in een dergelijke situatie samen met de jongedame en haar ouders kijken naar een adequate oplossing en hen begeleiden bij bijvoorbeeld een aanvraag bij de WMO. Wellicht zijn er oplossingen te bedenken waardoor zij haar zelfstandigheid terug zou kunnen krijgen door middel van een aangepaste vervoersvoorziening.

Groetjes,

Daisy van de Weem
Beter Thuis Fysio- en Ergotherapie

Profielfoto van Ilse Roovers
Ambulant begeleider

Wellicht dat afdeling WMO dmv regiotaxi of persoonsgebonden budget hierbij aangesproken kan worden om mee te denken.

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

De coördinator informele zorg (vrijwilligers) van ONS welzijn kan hier misschien iets in betekenen. Wanneer je de wijk of het dorp weet, dan kun je dat bij de receptie van ONS welzijn aangeven en dan geven ze jou de juiste persoon.

Profielfoto van Noortje Verhallen
Ambulant begeleider

De anwb heeft hier een speciale website voor. Het gaat dan om een automaatje volgens mij. Mogelijk als je even op google zoekt kun je hier meer informatie over vinden. Er zit wel een (km) vergoeding aangekoppeld.

Groeten,

Noortje

Profielfoto van Kim van Nuland
Casemanager dementie

Is er gedacht aan de mogelijkheid dat een van de ouders van haar klasgenootjes haar op die specifieke dag kan halen/brengen? Ook al gaan 16 jarigen vaak zelf met de fiets naar school, wellicht kan een van de ouders van klasgenootjes een uitzondering maken voor een bepaalde periode en ze met de auto wegbrengen.