Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

11 januari 2024
Profielfoto van Noëlle van Oijen
Wijkverpleegkundige

“Advies gevraagd: thuiszorg cliënt vraagt meer ondersteuning bij (licht) huishoudelijke taken.”

Toelichting

Situatie: Ik heb een cliënt in zorg binnen de wijkverpleging. Deze cliënt is bekend met COPD (zware benauwdheidsklachten) en ingezakte ruggenwervels (waardoor ze veel pijn heeft). Mevrouw krijgt ondersteuning in het huishouden vanuit de WMO door Actiefzorg. Hierbij zit ze al aan het plafond van het maximaal aantal inzetbare uren. Mevrouw geeft aan dat ze dit niet voldoende vindt. Mevrouw vraagt meer ondersteuning bij licht huishoudelijke taken, zoals strijken en was opvouwen. Mantelzorgers die in kaart zijn, zijn hierin niet te belasten. Er is een vrijwilliger vanuit OnsWelzijn bij mevrouw betrokken. Echter vanuit Ons Welzijn ook niet de mogelijkheid om iets te betekenen in deze vraag van mevrouw.

Mijn vraag is: welke volgende stap kan ik nu nemen? Is er een andere organisatie/ mogelijkheid waarbij ik kan aankloppen voor deze cliënt? 

Motivatie

Advies gevraagd.

Werkgebied

BrabantZorg wijkverpleging (wijkteam Ussen)

Profielfoto van Sonja Haven
Coördinator DeelgenotenOss

Misschien Home Instead.

Profielfoto van Daisy van de Weem
Ergotherapeut

Hoi Noëlle,

Dit klinkt als een ergotherapeutische hulpvraag. Misschien eens een ergotherapeut mee laten kijken of de activiteiten op een andere manier uitgevoerd kunnen worden zodat mw. dit misschien zelf nog kan blijven doen?

Groetjes,
Daisy van de Weem
Beter Thuis Fysio- en Ergotherapie