Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

12 februari 2024
Profielfoto van Lisette Aarnink
Freelance Stadsprogrammeur/projectcoördinator
OPROEP

“Ken je bewoners uit de Ruwaard die voor een weekend een écht kunstwerk in huis willen? Met een leuk programma om elkaar en de kunstwerken te leren kennen? Dan kom ik graag in contact!”

Toelichting

Jan Cunen blijft slapen in de Ruwaard

Voor tien bewoners uit de Ruwaard wordt de kans om een kunstwerk uit het museum in huis te hebben straks werkelijkheid. Museum Jan Cunen lanceert de derde editie van Jan Cunen blijft slapen in april 2024: een samenwerking tussen het museum en lokale partners, met een hoofdrol voor de Osse stadscollectie. Kunstschatten, die je normaal gesproken alleen bewondert in het museum, verlaten hun vaste stek en gaan een weekend logeren in de buurt. Eerdere succesvolle edities vonden plaats in Berghem en de Schadewijk, zie hier de aftermovie van vorig jaar: https://bit.ly/JCblijftslapen

Maar wat houdt dit precies in?
Op vrijdag 5 april brengt en installeert het team van Museum Jan Cunen het kunstwerk in jouw huis. Zo kun je er op zaterdag 6 april zelf van genieten. Op zondag 7 april organiseert het museum een speciale kunstroute van 13:00 tot 17:00 uur. De voordeur staat dan open voor buurtbewoners en andere belangstellenden, zodat ook zij het kunstwerk kunnen bewonderen. Tijdens de kunstroute zorgt het museum voor koffie en thee, terwijl vrijwilligers klaarstaan om bezoekers te verwelkomen. Kortom, een weekend vol kunst en gezelligheid, een unieke ervaring die je niet wilt missen! Kunst is in dit project het middel om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, deelnemers hoeven dus geen verstand van kunst te hebben, júist niet! 

Voor Ruwaarders die willen deelnemen, is aanmelden eenvoudig. Stuur een e-mail naar info@museumjancunen.nl of gebruik de aanmeldlink op de website: https://bit.ly/Ruwaard. Deze editie is exclusief voor inwoners van de Ruwaard. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Lisette via lisetteaarnink@museumjancunen.nl.

Motivatie

Ik zou wijkwerkers die direct in contact staan met bewoners willen vragen om deze oproep te verspreiden. 

Werkgebied

Museum Jan Cunen Oss

Profielfoto van Anny van Ooijen
Anny van Ooijen
Vrijwilliger

Is er een specifieke reden dat dit alleen voor inwoners van de Ruwaard is, of komen de andere wijken ook nog aan de beurt?