Samenwerkwijze Regio Oss

Regionaal channel

Vraag

12 maart 2024
Profielfoto van Nathalin Prum
Student
OPROEP

“Ik ben op zoek naar enthousiaste wijkinwoners die willen meedenken, ideeën hebben en die wellicht willen mee organiseren van activiteiten/initiatieven/projecten voor mensen tussen de 20 en 40 jaar rondom eenzaamheid & laagdrempelige ontmoeting.”

Toelichting

Mijn naam is Nathalin Prum en ik voer mijn afstudeerproject uit binnen impegno. Ik wil iets gaan creëren voor jongvolwassenen tussen de 20 en 40 jaar rondom eenzaamheid en laagdrempelige ontmoeting in de wijken: Oss Zuid, Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel. Echter hoeven deze jongvolwassenen niet in een van deze wijken te wonen. Meerdere professionals werkzaam binnen deze wijken benoemen dat er weinig aanbod is voor deze doelgroep. 

Mijn idee was om vanuit de Design Thinking methode met wijkinwoners te gaan brainstormen en samen te werken om zo uiteindelijk te komen tot een project/oplossing/initiatief/activiteit die echt bij hun behoeftes aansluiten.

Dit betekent dat ik op zoek ben naar cliënten in de gemeente Oss die willen meedenken en hier enthousiast van worden. Ik wil gesprekken met de doelgroep voeren om de behoeftes en wensen in kaart te brengen. Cliënten hoeven niet wonende te zijn in de benoemde wijken. Daarnaast ga ik in begin van de maand april brainstormsessies organiseren waar cliënten en professionals welkom zijn. 

Nu is mijn vraag aan jullie: kennen jullie cliënten (20 tot 40 jaar, mag hier ook net buiten vallen) of kennen jullie andere mensen die willen meedenken en wellicht willen mee organiseren van een project rondom het ontmoeten & eenzaamheid in de wijk? Zo ja, dan zou ik graag contact met je willen opnemen om de verdere aanpak en benaderingswijze van cliënt te bespreken.

Ik hoop jullie voldoende geïnformeerd te hebben.

Bij andere opmerkingen/vragen hoor ik het ook graag.

Motivatie

Eenzaamheid verminderen. 

Werkgebied

Nathalin Prum 
Afstudeer stagiaire 
Noordoost-Brabant Oss
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Schadewijkstraat 8 5348 BC Oss | M: +31 657912620
n.prum@impegno.nl | www.impegno.nl 

Profielfoto van Loes Zwartjes
Sociaal werker informele zorg

Beste Nathalin,

Wat een goed initiatief! Zou je met mij contact willen opnemen. Mogelijk is er een inwoner die hierover mee wil nadenken.

Hartelijke groet,
Loes Zwartjes
Sociaal werker informele zorg ONS welzijn
0645199710